Ембарго на російське вугілля змушує страховиків терміново переглянути свої плани

Ембарго на російське вугілля змушує страховиків терміново переглянути свої плани

З 10 серпня, з початку дії ембарго Європейського союзу на купівлю російського вугілля та інших товарів, страхові компанії змушені відмовитися від будь-яких операцій, пов’язаних із перевезенням цих вантажів.

Згідно з новими правилами, операторам ЄС заборонено надавати послуги фінансування та страхування щодо постачання вугілля, добрив та інших товарів з росії. «Заборона щодо вугілля та деяких добрив стосується як «купівлі», так і «передачі» цих товарів, незалежно від кінцевого пункту призначення», – прокоментували в Єврокомісії.

Як повідомляє Bloomberg, «страхова галузь, схоже, була здивована роз’ясненням, яке прийшло у день набрання чинності санкцій щодо вугілля».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що страхові компанії, які входять до пулу британського клубу взаємного страхування UK P&I, змушені терміново переглянути свої страхові контракти, у яких фігурують постачальники чи покупці російського вугілля. За словами представника UK P&I, страховики були впевнені, що санкції не торкнуться експортних операцій за межами Європейського союзу.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією