Збитки страховиків від природних катастроф в Європі та США у 1 півріччі 2022 зросли до $38 млрд

Збитки страховиків від природних катастроф в Європі та США у 1 півріччі 2022 зросли до $38 млрд

Глобальні економічні втрати від природних і техногенних катастроф оцінюють у 75 мільярдів доларів в першій половині 2022 року. Це нижче середнього показника за останні десять років (80 мільярдів доларів).

За даними Swiss Re, серія зимових штормів у Європі, безпрецедентна повінь в Австралії та Південній Африці, а також велика кількість гроз у США та Європі призвели до 35 мільярдів доларів страхових збитків від найбільших природних катастроф у першій половині 2022 року.

Техногенні події призвели до додаткових 3 мільярдів доларів страхових збитків, довівши загальну суму страхових збитків від катастроф до 38 мільярдів доларів. Рекордно високі температури в багатьох частинах Європи можуть призвести до подальших втрат через посухи та лісові пожежі. Суворі погодні явища за останні 6 місяців ще раз підкреслюють, що стихійні лиха, особливо вторинні небезпеки, частішають і посилюються в усіх регіонах.

  • За оцінками глобальних страхових збитків від природних катастроф у першій половині 2022 року 35 мільярдів доларів, що на 22% вище середнього за останні десять років (29 мільярдів доларів)
  • Повені в Австралії встановили новий рекорд застрахованих збитків від повеней на рівні близько 3,5 мільярдів доларів, що стало найдорожчою стихійною катастрофою для страхової галузі в першій половині 2022 року.
  • Вторинні ризики, такі як град і повені, продовжують спричиняти страхові збитки в усьому світі, що посилюється швидким розвитком міст і накопиченням багатства в районах, схильних до стихійних лих.

«Наслідки зміни клімату помітні у все більш екстремальних погодних явищах, таких як безпрецедентні повені в Австралії та Південній Африці. Це підтверджує тенденцію, яку ми спостерігали протягом останніх п’яти років, що вторинні ризики призводять до застрахованих збитків у кожному куточку світу. На відміну від ураганів чи землетрусів, ці небезпеки є всюдисущими та посилюються швидкою урбанізацією в особливо вразливих районах. Враховуючи масштаби руйнувань у всьому світі, вторинні небезпеки вимагають такої ж дисциплінованої оцінки ризику, як і основні небезпеки, такі як урагани», каже Мартін Бертогг, керівник відділу запобігання катастрофам компанії Swiss Re.

За даними Beinsure.com, у лютому серія зимових штормів обрушилася на Європу та призвела до оціночних страхових збитків у 3,5 мільярда доларів, що призвело до повернення цієї ключової небезпеки на порядок денний страхової галузі. У лютому та березні проливні дощі призвели до масових повеней в Австралії. Він встановив новий рекорд збитків від повені в країні, наразі близько 3,5 мільярдів доларів.

Згідно з даними Французької федерації страхових компаній, у першій половині 2022 року на Францію обрушилася сувора погода, включно з градом і сильним дощем, що спричинило приблизно 4 мільярди євро збитків на ринку страхування.

Для страхової галузі це одна з найдорожчих природних катастроф у країні та найдорожча подія в усьому світі за першу половину 2022 року з точки зору страхових збитків. Повені в Південній Африці, а також в Індії, Китаї та Бангладеш додатково підтверджують зростаючий потенціал збитків від повеней в урбанізованих районах у всьому світі.

Дві сильні літні спеки, що призвели до рекордно високих температур по всій Європі, спровокували руйнівні лісові пожежі на південному заході Європи. Глобальна середня температура в червні 2022 року була приблизно на 0,3 °C вищою, ніж середня температура 1991-2020 років, що зробило цей червень третім найтеплішим за всю історію спостережень. Оскільки, за прогнозами, потепління клімату посилить посухи, зростає ймовірність лісових пожеж, що завдає більшої шкоди там, де швидке розростання міст перекриває межу дикої місцевості та міста.

“Зміна клімату є одним із найбільших ризиків, з якими стикається наше суспільство та світова економіка. Оскільки 75% усіх стихійних лих все ще не застраховані, ми бачимо великі прогалини в захисті в усьому світі, які посилюються сьогоднішньою кризою вартості життя. Співпрацюючи з державним сектором, страхова галузь має вирішальне значення для посилення стійкості суспільства до кліматичних ризиків шляхом інвестування та гарантування стійкої інфраструктури”, каже Жером Жан Хегелі, головний економіст групи Swiss Re.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією