МТСБУ та страховики продовжують працювати в умовах військового стану

МТСБУ та страховики продовжують працювати в умовах військового стану

Моторне (транспортне) страхове бюро України та страховики ОСАЦПВ продовжують працювати в умовах військового стану.

24 лютого 2022 року розділило життя кожного українця на «до та після початку війни». Багато хто з страховиків взяв до рук зброю, щоб захищати Україну.

Ми дякуємо кожному, хто захищає Україну із зброєю в руках, в лавах волонтерів чи сумлінно виконуючи свою роботу з надання страхового захисту нашим громадянам.

МТСБУ робить все можливе, щоби страховики ОСЦПВ мали змогу продовжувати безперебійну діяльність навіть за умов військового часу, незважаючи на те, що значна частина співробітників Бюро знаходиться в евакуації в різних місцях України та Європи.

Централізована база даних МТСБУ функціонує у звичайному режимі, тож є можливість перевірити наявність та чинність договору ОСЦПВ.

Працюють сервіси “електронний поліс” та “електронний європротокол”

Страховики-повні члени МТСБУ (ті компанії, що мають право укладати договори міжнародного страхування «Зелена картка») зробили біль доступним страховий захист наших громадян, які прямують за кордон на авто:

  • Встановлено спеціальні тарифи за договорами міжнародного страхування «Зелена картка» для легкових автомобілів (тип А) зі строком дії 15 та 30 днів, у розмірі 50% від діючих розмірів (у гривні)
  • За умови відсутності паперових бланків «Зеленої картки» договори можуть оформлюватись у чорно-білих копіях або шляхом генерування pdf-файлів
  • Іноземні перестраховики підтвердили, що договори перестрахування по «Зеленій картці» діють, тож страховий захист по «Зеленій картці» зберігається.

Є домовленості з значною кількістю європейських країн щодо безоплатного надання для українців прикордонного страхування або щодо покриття можливих претензій з ОСЦПВ до власників незастрахованих українських автівок. Детальна інформація про це розміщена на сайті на Facebook-сторінці Бюро.

Контакт-центр МТСБУ працює в обмеженому режимі (лише IVR), оскільки більшість співробітників знаходяться в евакуації. Найближчими днями сподіваємось налагодити роботу контакт-центру з інших міст України.

Повідомити про страховий випадок або надіслати питання можна на електронну пошту mtibu@mtibu.kiev.ua. Всі звернення будуть розглянуті, співробітники МТСБУ нададуть відповідь на кожний лист.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією