НБУ роз’яснив особливості виплати страхового відшкодування у період воєнного стану

НБУ роз’яснив особливості виплати страхового відшкодування у період воєнного стану

На період дії військового стану Національний банк України рекомендував страховим компаніям спростити процедуру врегулювання страхових випадків шляхом використання електронних документів, копій документів та інших засобів дистанційного врегулювання.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, НБУ проводить додаткові комунікації з Державною податковою службою та Міністерством фінансів України щодо незастосування штрафних санкцій до страховиків на період дії воєнного стану під час використання копій документів для врегулювання претензій.

Національний банк України звертає увагу власників полісів майнового, медичного або страхування життя, що виплата страхового відшкодування внаслідок військових дій провадиться у разі, якщо це зазначено у переліку ризиків, що покриваються.

«У договорах страхування має зазначатися, чи є настання страхового випадку внаслідок військових дій основою виплати страхового відшкодування. Як правило, військові дії, вторгнення, повстання та інші подібні ситуації стосуються винятків», — прокоментували у НБУ.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією