Українські страховики та НБУ обговорили нові вимоги до звітності

Українські страховики та НБУ обговорили нові вимоги до звітності

У Національному банку України відбулася зустріч із представниками страхового сектору для обговорення проекту змін у звітності страховиків. Про це інтернет-ресурсу УкрСтраховні відомо з прес-релізу НБУ.

Повідомляється, що «необхідність реалізації нових вимог зумовлена ​​європейським вектором розвитку українського ринку страхування та забезпеченням його прозорості, надійності та платоспроможності», як це передбачено Законом України «Про страхування».

Нагадаємо, 18 листопада 2021 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому Закон №5315 «Про страхування», яким прописуються вимоги до платоспроможності страхових компаній, власникам суттєвої участі в таких компаніях, вимоги до фінансової стійкості, а також порядок ліцензування та виходу із страхового ринку.

Раніше, коментуючи набуття Україною статусу кандидата на членство в Європейському союзі, Національний банк України як позитивний приклад імплементації правових норм Європейського Союзу у сфері фінансових послуг наголосив на ухваленні Закону України «Про страхування».

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією