Глобальний ринок перестрахування за 6М 2024 став більш конкурентоспроможним

Глобальний ринок перестрахування за 6М 2024 став більш конкурентоспроможним

Страховики досягли позитивних результатів пролонгацій договорів перестрахування в середині року, які включали зниження перестрахових тарифів для ризику майнових катастроф та покращення умов і перестрахового покриття, йдеться у звіті Aon Reinsurance Market Dynamics про динаміку ринку перестрахування за липень 2024 року.

Незважаючи на те, що ринок перестрахування став більш конкурентоспроможним, ситуація залишається динамічною через нестабільність вторинних втрат у майні, посилення прогнозів сезону ураганів в Атлантиці, соціальну інфляцію та несприятливий розвиток резервів у нещасних випадках.

На відміну від 2023 року, на середину року перестрахові місткості для бізнесу США, що постраждали від катастроф, були більш ніж достатніми, щоб задовольнити підвищений попит, причому американські страховики придбали додатковий ліміт на випадок катастроф на суму понад 10 мільярдів доларів.

Пролонгації 1 червня та 1 липня продовжували нарощувати позитивну динаміку 1 січня та 1 квітня, причому збільшення апетиту з боку традиційного перестрахування та ринків ILS призвело до тиску на перестрахові тарифи як для США, так і для спеціалізованих страховиків Флориди – останні зазнали зниження тарифів вперше за три роки.

Динаміка глобального сектору перестрахування, 2008-2024

Тим часом поновлення договорів в Латинській Америці та Карибському басейні також були позитивними для страховиків, маючи достатню спроможність задовольнити попит і з поправкою на ризик фіксовані, до однозначного підвищення цін на перестрахування. Страховики в Австралії та Новій Зеландії також відчули стабільні ринкові умови, оскільки близько 80% їхнього бізнесу з перестрахування майна від катастроф було пролонговано в середині року.

Звіт показує, що загальний капітал перестраховиків досяг нового рекорду в 695 мільярдів доларів до кінця першого кварталу 2024 року, збільшившись із 670 мільярдів доларів на кінець 2023 року.

Збільшення капіталу було зумовлено нерозподіленим прибутком, відновленням вартості активів і нових надходжень на ринок катастрофічних облігацій.

Випуск облігацій майнових катастроф

За оцінками Aon Securities, загальний капітал ILS зріс до історичного максимуму в 110 мільярдів доларів протягом другого кварталу, збільшившись зі 108 мільярдів доларів на кінець 2023 року, з рекордним лімітом катастрофічних облігацій у розмірі 46 мільярдів доларів.

Вперше за один квартал було випущено катастрофічні облігації на суму понад 8 мільярдів доларів.

Перестраховики генерують надійні прибутки за історичними стандартами, при цьому річна рентабельність капіталу в середньому становить близько 20% у першому кварталі року.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією