Новини компаній

В Україні працює 75 страховиків та 42 страхових брокери

На ринку страхових та фінансових послуг України у жовтні 2024 працювали 509 фінансових компаній (у вересні було 525), 64 страховики non-life (було 66), 11 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом, 113 ломбардів (було 114), 110 кредитних спілок (було 111), 1 лізингодавець (кількість не змінилася), 42 страхових брокери (кількість не змінилася) та 75 колекторських компаній (кількість не змінилася).

НБУ вдосконалить регулювання та нагляд за страховим та фінансовим ринком

Національний банк України пропонує до обговорення проєкт змін до нормативно-правових актів, розроблений з метою вдосконалення регулювання та нагляду за діяльністю на ринку небанківських фінансових послуг.

Сукупний капітал глобальних перестраховиків зріс на 5,4% до $766 млрд

Глобальна перестрахувальники акумулювали сукупний капітал загальним обсягом $766 млрд, що на 5,4% перевищує аналогічний показник у першій половині 2023 року.

AM Best визначило найкращих перестраховиків за обсягом преміального доходу за 2023 рік

Міжнародне рейтингове агентство AM Best склало список найбільших перестраховиків за показником обсягу преміального доходу від перестрахування за 2023 рік.

НБУ оновив порядок документування страхової виплати фізичним особам

Правління Національного банку України своєю постановою від 15 липня 2024 року №85 затвердило новий порядок документування страхової виплати/відшкодування/викупної суми за договором страхування, який отримує фізична особа.

Страховики долучилися до допомоги дитячій лікарні Охматдит, зруйнованій ракетним ударом росії

Українські страхові компанії та інші учасники фінансового ринку долучилися до благодійної допомоги зруйнованій дитячій лікарні Охматдит та дітям з лікарями, які постраждали від ракетного удару росії.

Керівники страховиків та банків назвали найбільші ризики для фінансово-страхового сектору України

Керівники страхових компаній, банків та небанківських фінансових установ два роки поспіль поліпшують власні оцінки стійкості фінансового сектору до значних негативних подій.

НБУ зареєстрував представництво страхового брокера «Юейдібібі «Прагма Іншуренс Брокерс»

Відповідне рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 19 квітня 2024 року.