Головні ризики для страхової галузі

Головні ризики для страхової галузі

Європейський страховий регулятор EIOPA опублікував звіт, присвячений фінансовій стабільності страхового та пенсійного сектора за червень 2024 року.

Європейське управління зі страхування та професійного пенсійного забезпечення (EIOPA) представило огляд ключових подій та ризиків у секторах страхування та професійного пенсійного забезпечення у Європі.

Як з’ясував інтернет ресурс Укрстрахування, ключовим ризиком для сектора залишається складне макроекономічне тло, що характеризується високою геополітичною напруженістю, низкою виборів у великих економіках, невизначеністю щодо економічних перспектив та ослабленням підтримки глобалізації та міжнародного співробітництва.

Серед інших ризиків сектора – екстремальна погода та події катастрофічного характеру, ризики, пов’язані з цифровізацією та кіберстрахуванням.

Петра Хількема, голова EIOPA, сказала: «За зростаючої невизначеності і скептицизму щодо майбутнього міжнародного співробітництва, EIOPA залишається непохитною у своїй місії щодо забезпечення фінансової стабільності на страхових і пенсійних ринках Європи».

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією