Законопроект про страхування воєнних ризиків в Україні погоджено на рівні НБУ та Уряду

Законопроект про страхування воєнних ризиків в Україні погоджено на рівні НБУ та Уряду

22 серпня 224 року відбулося засідання Ради з питань фінансової стабільності, присвячене системним ризикам фінансового сектору України. У засіданні взяли участь Голова НБУ та його перший заступник, Міністр фінансів, Перший віце-прем’єр-міністр України та інші посадові особи.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що учасники засідання підтримали Законопроєкт про створення в Україні повнофункціональної системи страхування воєнних ризиків, розробка якої передбачена п.62 Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Раніше Законопроєкт був узгоджений представниками робочої групи та опрацьований фахівцями Світового банку. Після обговорення з представниками бізнес-спільноти Законопроєкт буде передано до Верховної Ради України для ухвалення в якості Закону.

«Проєкт передбачає запровадження як обов’язкового страхування певних об’єктів, так і добровільного страхування. Стандартизовані продукти розроблятимуть Державне агентство зі страхування воєнних ризиків, створене у формі акціонерного товариства, яке перебуває у підпорядкуванні Кабінету міністрів через Міністерство економіки», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією