Кіберризики є головною проблемою 62% компаній

Кіберризики є головною проблемою 62% компаній

Щорічне опитування The Travelers щодо кіберзагроз показало, що порушення безпеки та несанкціонований доступ турбує 57% компаній, програмне забезпечення-вимагачі (54%), небезпечні комп’ютерні практики співробітників (53%), системні збої (53%). Це ключові побоювання опитанних респондентів.

Рекордні 62% респондентів назвали кіберризики своєю головною проблемою. Далі інфляція витрат на медичне обслуговування склала 59%, утримуючи перше місце у 2023 році.

Інші серйозні проблеми включають зростання витрат на виплати працівникам (59%), економічну невизначеність (59%) та залучення й утримання талантів (54%).

Ключові аспекти дослідження

  • Збільшення витрат на виплати працівникам, економічна невизначеність, залучення й утримання талантів також були основними проблемами, кожну з яких назвали 59%, 59% і 54% компаній відповідно.
  • Запровадження кіберстрахування зросло, і зараз ним охоплено 65% компаній, порівняно з 60% минулого року та 39% у 2018 році.
  • Поширення кіберстрахування в різних розмірах бізнесу: малий бізнес: 41% (зростання з 34%), середній бізнес: 77% (зростання з 74%), великий бізнес: 78% (зростання з 72%)
  • Кількість кіберінцидентів, про які повідомляють компанії, зросла до 24% у 2024 році з 23% у 2023 році, продовжуючи восьмирічну тенденцію щорічного зростання.

За словами аналітиків, на яких посилається Beinsure, одним із важливих рішень для пом’якшення кіберзагроз є розширення кіберстрахового покриття. Незважаючи на ризики, майже 30% із понад 1200 респондентів заявили, що їхні компанії не мають поліса кіберстрахування.

Однак відсоток компаній з кіберпокриттям зріс до 65% порівняно з 60% минулого року та значно вище ніж 39% у 2018 році.

Зростання кіберстрахування спостерігалося в компаніях усіх розмірів. Малі підприємства збільшили страхове покриття до 41% з 34%. Частка компаній середнього розміру зросла з 74% до 77%, а частка великого бізнесу зросла до 78% порівняно з 72% у 2023 році.

Це зростання відбувається внаслідок збільшення кількості кіберінцидентів: у 2024 році 24% компаній повідомили про порушення систем або кіберподії, порівняно з 23% у попередньому році.

Протягом 8 з останніх 9 років кількість компаній, які повідомляють про кіберінциденти, щорічно зростала.

Основні кібернетичні проблеми для компаній включають порушення безпеки та несанкціонований доступ до фінансових рахунків або систем контролю, при цьому 57% респондентів виділяють ці ризики.

Слідом за програмами-вимагачами 54%, помітний стрибок з 9-го місця в 2023 році. Інші проблеми стосуються того, що співробітники піддають ризику системи через небезпечну комп’ютерну практику (53%) і системні збої (53%).

Тім Френсіс, керівник Enterprise Cyber ​​у Travellers, зазначив, що підприємства все більше усвідомлюють кіберзагрози та серйозну фінансову та операційну шкоду, яку можуть завдати кібератаки.

Незважаючи на зростання поширення кіберстрахування, він висловив занепокоєння тим, що багато компаній все ще вирішують не купувати страхове покриття, навіть повністю усвідомлюючи ризики.

The Travelers збирає інформацію від осіб, які приймають рішення у сфері страхування бізнесу в компаніях США в різних галузях. | Форіншурер

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією