Сектор InsurTech залучив $1,27 млрд, що свідчить про зростаючий інтерес інвесторів

Сектор InsurTech залучив $1,27 млрд, що свідчить про зростаючий інтерес інвесторів

Глобальний сектор страхових технологій (InsurTech) за підсумками другого кварталу отримав фінансування у розмірі $1,27 млрд. Цей результат став найвищим квартальним результатом з початку 2023 року, але ще недостатнім, щоб досягти високих показників за другий квартал 2020 року.

У компанії наголошують, що збільшення загального обсягу фінансування відбулося не стільки за рахунок збільшення кількості угод, але насамперед за рахунок зростання середньої вартості однієї угоди. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту міжнародної перестрахувальної компанії Gallagher Re.

Згідно зі звітом Gallagher Re, у звітному періоді третину угод було укладено компаніями Insurtech, орієнтованими на ІІ, у той час як компанії Insurtech, орієнтовані на ризики, уклали 40% угод.

«Застосування ШІ до функцій управління ризиками, таким як ціноутворення та андеррайтинг, має значний потенціал, але оскільки галузь продовжує впроваджувати ШІ, їй також необхідно вирішувати нормативні проблеми, пов’язані з цим», – прокоментував керівник InsurTech у Gallagher Re.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією