Страховики долучилися до допомоги дитячій лікарні Охматдит, зруйнованій ракетним ударом росії

Страховики долучилися до допомоги дитячій лікарні Охматдит, зруйнованій ракетним ударом росії

Українські страхові компанії та інші учасники фінансового ринку долучилися до благодійної допомоги зруйнованій дитячій лікарні Охматдит та дітям з лікарями, які постраждали від ракетного удару росії.

Російські терористи влучили в дитячу лікарню Охматдит, усіх постраждалих та пацієнтів дитячої лікарні евакуюювали в комунальні лікарні міста. Країна-терорист зробила масований удар по Україні, цілеспрямовано обравши за мету дитячу лікарню, до якої було націлено щонайменше чотири ракети, три з яких були збиті силами ППО України.

У Києві вже завершили аварійно-рятувальні роботи на місті російського ракетного удару по дитячій лікарні Охматдит. Будівля сильно пошкоджена, практично знищена, утворилася вирва біля одного з корпусів. Внаслідок атаки пошкоджено важливі відділення лікарні, де діти перебували на діалізі та інших життєво необхідних процедурах.

За даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, внаслідок атаки рф двоє людей загинуло, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Вісім дітей було госпіталізовано з травмами. Станом на 9 квітня у Києві внаслідок російських ударів 8 липня загинуло 29 людей, серед яких чотири дитини. Ще 117 людей постраждало, з них — 10 дітей.

Охматдит потребує негайної допомоги для відновлення своєї роботи, тому компанії різних галузей України та люди долучилися до благодіної допомоги лікарні, банки, інвесткомпанії та страховики не виключиння.

У своїх соцмережах страхові компанії та банки повідомили про донати на відновлення зруйнованих реанімаційних і операційних відділень, оновлення медичного обладнання та забезпечення лікарні усім необхідним для надання невідкладної медичної допомоги.

Ми закликаємо усіх небайдужих долучитися до допомоги та підтримки Охматдиту, щоб підтримати наших лікарів та врятувати життя маленьких українців. Разом ми зможемо подолати всі труднощі та зберегти життя наших дітей.

Реквізити БФ «Охматдит – Здорове майбутнє»

Мультивалютний рахунок в «ОТП Банк»
IBAN UA073005280000026003000025114
ЄДРПОУ 44751319
Отримувач: Благодійна Організація «Благодійний Фонд «Охматдит – здорове дитинство»
Призначення платежу: Благодійна допомога

або за посиланням є різні способи допомоги — ohmatdytfund.org/donate

Історія Охматдиту

Історія Охматдиту розпочалася 1894 року — з відкриття Київської безкоштовної лікарні для чорноробів та бідних людей на гроші мецената Миколи Терещенка. Вже після приходу до влади більшовиків 1921-го лікарню перепрофілювали на дитячу.

Навесні 1929 року у Києві створили Інститут охорони материнства та дитинства, з діяльністю якого у наступні роки лікарня була тісно пов’язана. Ще за п’ять років «Охматдит» об’єднали з інститутом охорони здоров’я підлітків. А після Другої світової війни до лікарні приєднали поліклініку №11, після чого вона отримала назву Об’єднана лікарня інституту охорони материнства та дитинства Охматдит.

Будівництво нових корпусів лікарні розпочалося у 2011 році, а у грудні 2017-го відкрилася перша черга нового корпусу «Охматдиту»: лікувальний комплекс площею понад 26 тисяч квадратних метрів з магнітно-резонансними томографами та іншим обладнанням.

Повністю будівництво нових корпусів завершилося у липні 2020-го — у церемонії відкриття другої черги взяв участь президент України. Кількість ліжок у лікарні зросла з 620 до 720, а кількість операційних – з шести до 12. Лабораторію оснастили сучаснішим обладнанням.

Завідувач відділення трансплантації кісткового мозку Олександр Лисиця заявив, що в результаті атаки 8 липня 2024 року новий корпус, відкритий 2020-го, теж пошкоджений.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну частину пацієнтів «Охматдиту» евакуювали до безпечніших регіонів країни та за кордон. Але сама лікарня продовжила працювати і почала приймати поранених.

За словами гендиректора «Охматдиту» Володимира Жовніра, у перші ж тижні повномасштабної війни лікарню кілька разів обстріляли зі стрілецької зброї, а 5 березня 2022-го над територією комплексу під час роботи української ППО вибухнула ракета. Того дня ніхто не постраждав.

16 березня 2022-го ракета потрапила до будівлі поряд із лікарнею. Її уламки знайшли на балконі у відділенні хірургії новонароджених та на території навколо закладу, у педіатричному відділенні вибуховою хвилею вибило вікна, а у відділенні неврології пошкодило стелю. Ніхто не постраждав.

Наприкінці березня 2022-го анонімний вуличний художник Бенксі передав «Охматдиту» понад 100 тис. доларів, отриманих від продажу його роботи, що зображує двох військових, які малюють пацифік.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією