Україна домовилось з міжнародними партнерами про страхування приватного сектора від воєнних ризиків

Україна домовилось з міжнародними партнерами про страхування приватного сектора від воєнних ризиків

Міністерство економіки України домовилось із міжнародними партнерами про початок роботи над створенням Програми гарантій відновлення України (Ukraine Recovery Guarantee Facility), що сприятиме забезпеченню страхування приватного сектора від воєнних ризиків.

Як повідомляє пресслужба міністерства, про це йдеться у багатосторонньому листі про наміри, який підписали міністр економіки Юлія Свириденко, а також представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Єврокомісії, Швейцарії, Норвегії та інших країн під час Конференції з питань відновлення України-2023 (URC-2023) у Лондоні.

“Уряд України намагається розпочати масштабне відновлення країни не чекаючи закінчення війни. Ми розуміємо, що основою для цієї відбудови має стати приватний капітал, який в свою чергу потребує надійного захисту від воєнних ризиків. Тому ми вітаємо зусилля партнерів, які спрямовані на створення гарантійних механізмів, що допоможуть відновити ринок приватного страхування в Україні. Адже це, в свою чергу, сприятиме залученню інвесторів для відновлення зараз, а також забезпечить довгострокову реконструкцію країни”, — зазначила Свириденко.

У міністерстві зазначають, що підписанти домовились розглянути можливості залучення донорської підтримки, включаючи гранти та інші інструменти розподілу ризиків, а також максимального використання наявної інфраструктури страхової галузі для підтримки створення Програми гарантій відновлення України та її подальшого розширення.

На першому етапі робота Програми має зосередитись на страхуванні торгових операцій, розповіли в Мінекономіки. Згодом вона буде розширюватись на страхування інвестицій.

Також учасники планують обговорити можливість створення окремої платформи для налагодження діалогу та обміну інформацією між ключовими гравцями страхового ринку.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією