У 2023 році тарифи на страхування майна знову підвищаться

У 2023 році тарифи на страхування майна знову підвищаться

Тарифи на страхування майна знову зростуть протягом наступних місяців, оскільки вплив вищих цін на перестрахування починає впливати на усі види страхування, йдеться у звіті JMP Securities.

Галузеві результати за 1 квартал 2023 року представлятимуть складну картину, оскільки прибуток від перерахунку на ринок інвестицій позитивно вплине на балансову вартість для багатьох, у той час як рівні погодних умов вище середнього можуть негативно вплинути на прибуток для деяких.

У першому кварталі 2023 року активність стихійних лих була вищою за середню: зимові шторми та конвективні шторми по всій південній частині США разом із повінню в Каліфорнії та землетрусом магнітудою 6,3 у Туреччині. Як писав Форіншурер, відповідно до прогнозу компанії з моделювання катастроф KCC очікується, що загальні матеріальні збитки від землетрусів у Туреччині становитимуть $20 млрд, причому землетрус M7.8 спричинив основну частину цих збитків.

Загальні страхові збитки оцінюються в 2,4 мільярда доларів. Цифри втрат не включають збитки всередині Сирії.

І хоча інфляційний тиск трохи послабився, процентні ставки знизилися протягом кварталу, а ринки цінних паперів помірно відновилися, що повинно сприяти зниженню балансової вартості.

Ринок зосереджується на тому, щоб залишатися перспективним, зосередженим на тиску інфляції витрат на збитки, побоюваннях рецесії, стійкості первинного ціноутворення та відродженні цін на перестрахування майна.

Дані показують, що ціни на комерційні лінії зросли на 5% у першому кварталі 2023 року, що в цілому відповідає зростанню на 5,1%, яке спостерігалося в четвертому кварталі 2022 року, причому найбільше зросли комерційна нерухомість і комерційні автомобілі.

Особисті лінії подорожчали на 5,2% порівняно з 5,8% минулого кварталу, причому автострахування продемонструвало значне покращення, ніж страхування майна.

“Ринку потрібне постійне підвищення тарифів, щоб повністю випередити тенденції витрат на збитки, хоча це визнає, що розрив скорочується, і друге півріччя 2022 року можна розглядати як точку перелому заднім числом”, зазначають JMP Securities.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією