В Україні працюють 114 страховиків та 57 страхових брокерів

В Україні працюють 114 страховиків та 57 страхових брокерів

Національний банк України опублікував черговий звіт про кількісний склад ринку небанківських фінансових установ за липень 2023 року

Згідно з НБУ, у звітному місяці ринок небанківських фінансових установ України скоротився на 15 компаній, у тому числі ринок залишили 12 фінансових компаній, 1 страховик, 2 ломбарди, 2 кредитні спілки. Поповнився ринок одним страховим брокером та однією колекторською компанією.

Таким чином, станом на 1 серпня 2023 року в Україні працюють 1250 небанківських фінансових установ (компаній), у тому числі 114 страховиків та 57 страхових брокерів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що Національний банк України отримав 254 запити на реєстраційні та ліцензійні дії. Кількість запитів від фінансових компаній, ломбардів та лізингодавців становила 155. Кількість запитів по банкам – 29, по кредитним спілкам та колекторським компаніям – 17, по страховикам – 52, платіжним установам – 1.

У серпні Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ України страхову компанію «Азінко» на підставі заяви страховика та керуючись особливим порядком під час воєнного стану.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією