Глобальні перестраховики залишаються оптимістичними щодо умов перестрахування майна

Глобальні перестраховики залишаються оптимістичними щодо умов перестрахування майна

Аналітики KBW відзначили, що топ-менеджери компаній з перестрахування залишаються дуже оптимістичними щодо прибутків від андеррайтингу, термінів та умов перестрахового покриття майнових катастроф. Форіншурер проаналізував звіт та виділив основні моменти.

«Єдиною реальною поступкою перестраховиків для цедентів були у договорах, які покривали страйки, массові та громадські заворушення, а також значний попит у захисті майнових ризиків», — пояснили аналітики KBW.

Деякі перестраховики визнали, що ще один-два роки хороших результатів перестрахування мають сприяти збільшенню капіталу (традиційного капіталу та/або ILS), розгорнутого на перестрахування катастроф.

Проте KBW зазначив, що майже ніхто не очікує, що поступова зміна тарифів перестрахування 2023 року незабаром зміниться, додавши, що перестраховики залишаються незацікавленими у прийнятті частотного ризику, який раніше був вбудований в сукупні покриття.

Тим часом більшість перестраховиків налаштовані дедалі оптимістичніше щодо недавніх реформ у Флориді щодо покриття майнових катастроф, але вони не бажають включати це в свої найближчі прогнози щодо тарифів та очікують приблизно стабільних цін на перестрахування майна на середину 2024 року.

«Ми також почули скромний оптимізм щодо тенденцій цін на перестрахування від нещасних випадків. Внутрішнє перестрахування від нещасних випадків залишається значною мірою пропорційним, тому має відбуватися постійне підвищення рівня первинного страхування від нещасних випадків, доповнене скромно нижчими комісійними за передачу ризику», – додає KBW.

«Значно покращені очікувані прибутки виправдовують і передбачають менші загальні підвищення тарифів, навіть за умови високої соціальної інфляції, що прискорює збільшення рядів постраждалих. Крокові зміни 2023 року в цінах на перестрахування майна на випадок катастрофи та умовах загалом зберігаються, тоді як постійне підвищення тарифів і помірно нижчі комісії за перестрахування мають сприяти покращенню маржі перестрахування».

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією