До 2027 року глобальні премії у кіберстрахуванні становитимуть до $29 млрд

До 2027 року глобальні премії у кіберстрахуванні становитимуть до $29 млрд

Страхова група з Німеччини Munich Re підготувала звіт про кібернетичні загрози, в якому містяться результати опитування та аналітичні прогнози сектора страхування кібернетичних ризиків. Згідно з Munich Re, 87% респондентів повідомили про неготовність своїх компаній до цифрових загроз. Цей показник зріс на 4,0 п.п. порівняно із 2022 роком.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів звіту відомо, що в опитуванні Munich Re взяли участь понад 7,5 тисячі респондентів, які представляють 15 країн та різні сектори економіки.

За оцінками Munich Re, глобальні премії з кіберстрахування склали близько $14 млрд у 2023 році, а до 2027 року, за прогнозами, зростуть приблизно до $29 млрд. Цей прогнозний показник, згідно зі звітом, все ще не повністю покриватиме існуючий розрив між застрахованими та економічними. втратами внаслідок кіберінцидентів.

«Одним із ключових висновків дослідження є зростаюча актуальність таких технологічних тенденцій, як штучний інтелект (ШІ), хмарні сервіси та аналіз даних у різних галузях. Майже всі опитані особи, які приймають корпоративні рішення, використовують ці інновації, наголошуючи на вирішальній ролі технологій у забезпеченні зростання та ефективності бізнесу». – йдеться у звіті.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією