Експортери отримали 381 млн грн кредитів під страхове покриття Експортно-кредитного агентства

Експортери отримали 381 млн грн кредитів під страхове покриття Експортно-кредитного агентства

Банки України за 5 місяців 2023 року надали експортерам кредитів на суму 380,76 млн грн під страхове покриття Експортно-кредитного агентства. За рахунок таких кредитів уже профінансовано або буде профінансовано виконання експортних угод на суму 1,41 млрд грн, йдеться у повідомленні Міністерства економіки України.

Загалом з моменту запуску в ЕКА страхування експортних кредитів банками було надано експортерам фінансування на загальну суму в 670,5 млн грн, що дозволило бізнесу забезпечити виконання експортних угод на суму в 4,6 млрд грн.

Сьогодні вже 8 банків співпрацюють з ЕКА для такої підтримки експорту, шість з яких (Ощадбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, ПриватБанк, Кредобанк та ПУМБ) підписали з ЕКА угоди про портфельне страхування наданих кредитів на виконання експортних угод.

«Ми бачимо результат співпраці ЕКА і банків — це збережені та створені робочі місця, створений бізнес і сплачені дані. В умовах воєнного часу це великий здобуток. Тому Мінекономіки працює над тим, щоб збільшити інституційну спроможність агентства як через збільшення статутного капіталу, так і за рахунок розширення переліку інструментів, які воно може використовувати, а також через запровадження перестрахування ризиків», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією