Загальний капітал перестраховиків у 2024 році відновиться до $561 млрд

Загальний капітал перестраховиків у 2024 році відновиться до $561 млрд

Після відновлення капіталу перестрахування у 2023 році агенція AM Best зазначила, що загальний капітал міжнародних перестраховиків повернеться до рівня 561 мільярда доларів у 2024 році.

2023 рік виявився вдалим для ринку перестрахування, оскільки значна частина збитків, отриманих в 2022 році, була відшкодована до кінця року. Перестраховики змогли досягти значного збільшення тарифів за майновими програмами. Протягом решти року перестраховики продовжували збільшувати маржу андеррайтингу. Навіть з більш упорядкованим поновленням договорів у січні 2024 року учасники ринку не вказали на пом’якшення ринкових умов.

AM Best прогнозує збільшення капіталу традиційного перестрахування на 12,2% у 2023 році проти падіння на 13,5% у 2022 році. Однак після завершення сезону ураганів у Північній Америці перестраховики готові майже подвоїти прогнозоване збільшення.

Незважаючи на те, що ще один рік із застрахованими збитками склав понад 100 мільярдів доларів, перестраховики загалом змогли уникнути збитків, спричинених багатьма основними подіями втрати майна.

Крім того, вищі відсотки за фіксованим доходом і відновлення ринку акцій підвищили прибутковість андеррайтингу, в результаті чого середня рентабельність акціонерного капіталу за рік становила від низьких до середніх 20%.

На початку 2023 року капітал третіх сторін також зіткнувся з проблемами, подібними до традиційного капіталу, оскільки кілька відомих гравців відмовилися від своєї ринкової місткості. Проте втрачену пропозицію було повністю відшкодовано та навіть збільшено протягом року.

За словами аналітиків, цьому сприяли вищі номінальні суми в різних цінних паперах, пов’язаних зі страхуванням, а випуски облігацій на випадок катастрофи досягли рекордно високих рівнів у 2023 році.

У 2024 році рейтингове агентство очікує, що загальний капітал перестрахування повернеться до 561 мільярда доларів, що менше ніж на 2% нижче попередньої високої позначки в 570 мільярдів доларів, встановленої в 2021 році. Проте не очікується, що це матиме суттєвий вплив на ринкові умови, оскільки учасники зберігають високі тарифи та не планують пом’якшувати умови страхування.

Відсутність інтересу з боку постачальників капіталу продовжує посилювати диспропорцію між наявним і використаним капіталом перестраховиків.

Крім того, приватні інвестори також не зацікавлені в розміщенні капіталу для стартапів або новостворених перестраховиків. Незважаючи на те, що багато високопоставлених управлінських команд оголосили про свої наміри створити нових перестраховиків, жодних суттєвих бізнес-планів на даний момент не було профінансовано.

Навіть якщо фінансування буде досягнуто, AM Best чітко дав зрозуміти, що будь-який стартовий капітал, який надходить, буде меншим за нерозподілений прибуток перестраховиків.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією