Злиття та поглинання у секторі страхування сповільнилися на тлі майбутніх виборів та ринкової невизначеності

Злиття та поглинання у секторі страхування сповільнилися на тлі майбутніх виборів та ринкової невизначеності

Минулий рік не приніс пожвавлення на ринку злиття та поглинання в секторі страхування. Так, за даними аналітиків Clyde&Co активність злиття та поглинання (M&A) у страховому секторі в усьому світі знизилася в 2023 році, досягнувши найнижчого рівня за десятиліття.

Згідно зі звітом, на глобальному страховому ринку було завершено 346 злиттів та поглинань у порівнянні з 449 у 2022 році.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту відомо, що найбільша кількість угод M&A припадає на Америку, але розрив із Європою, яка посідає друге місце, суттєво скоротився у другому півріччі.

«В Америці спостерігалося скромне зростання на 5,1%, при цьому Європа лідирувала зі зростанням на 22,9% порівняно з першим півріччям», – йдеться у звіті. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та на Близькому Сході кількість угод M&A скоротилася на 20,7% та 33,3% відповідно.

«Оскільки світова економіка продовжує відчувати вплив високої інфляції, знайти фінансування для транзакцій для багатьох страхових компаній стає непросто», – прокоментував Пітер Ходжинс, партнер Clyde&Co. За його словами, електоральні процеси по всьому світу та ринкова невизначеність негативно впливають на загальний обсяг транзакцій у 2023 році.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією