Кібернетичні ризики знову лідирують серед головних загроз для бізнесу

Кібернетичні ризики знову лідирують серед головних загроз для бізнесу

Глобальна страхова група Allianz опублікувала щорічний звіт «Барометр ризиків 2023», в якому кібернетичні інциденти, як і раніше, займають позицію лідера.

Згідно з звітом, кіберінциденти та переривання бізнесу другий рік поспіль вважаються найбільш серйозними загрозами для компаній, які взяли участь в опитуванні.

На третьому місці – макроекономічні ризики, у тому числі інфляція, волатильність фінансових ринків та можлива рецесія. На четвертому місці – енергетична криза, на п’ятому – зміни у законодавстві та регуляторних нормах. До найбільш серйозних загроз також включені кліматичні ризики, брак кваліфікованих працівників, вогневі та політичні ризики.

«Другий рік поспіль «Барометр ризиків» Allianz показує, що компанії найбільше стурбовані зростаючими кіберрисками і перериванням бізнесу», – сказав генеральний директор дослідницького підрозділу німецького страховика AGCS Йоахім Мюллер. безпосередню загрозу своєму бізнесу.

Рік тому у звіті AGCS ризик пандемії залишив другий рядок рейтингу і посідав четверте місце, що свідчить про більш високий рівень готовності підприємств до пандемічних загроз.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією