НБУ оновить критерії оцінки ризику страхових компаній та небанківських фінустанов

НБУ оновить критерії оцінки ризику страхових компаній та небанківських фінустанов

Національний банк розпочинає процес оновлення критеріїв оцінки ризику страхових компаній та небанківських фінустанов та їх суспільної важливості.

На першому етапі Національний банк оприлюднив для громадського обговорення проєкт постанови Правління НБУ про визнання такою, що втратила чинність, постанови Правління Національного банку від 11 грудня 2020 року №157 (далі – Постанова №157), зазначає НБУ.

Постановою №157 затверджено Положення про встановлення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності учасниками ринку небанківських фінансових послуг, їх суспільну важливість, на підставі яких визначається періодичність проведення планових інспекційних перевірок та порядок їх застосування.

Паралельно Національний банк веде роботу над розробленням оновлених критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності учасниками ринку страхових та небанківських фінансових послуг та їх суспільна важливість. Відтак виникла необхідність у визнанні такою, що втратила чинність, Постанови №157, оскільки новий нормативно-правовий акт регулює аналогічні за змістом питання.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією