НБУ ініціював громадське обговорення проекту вимог до страхових посередників

НБУ ініціював громадське обговорення проекту вимог до страхових посередників

Для запровадження першого етапу оновлення регулювання посередницької діяльності у сфері страхування Національний банк України ініціював громадське обговорення проекту постанови Правління НБУ «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань реєстрації страхових та перестрахувальних брокерів та умов здійснення посередницької діяльності у сфері страхування».

Відповідно до Закону України “Про страхування” передбачається запровадження нових підходів до регулювання діяльності страхових посередників. Цей процес проходитиме у два етапи.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що на першому етапі, який стартує 1 січня 2024 року, почнуть діяти положення щодо регулювання, метою яких є підготовка ринку до виконання нових вимог.

Пропонований для обговорення нормативно-правовий документ передбачає розширення регулювання НБУ на діяльність страхових агентів, розширення представництва брокерів-нерезидентів, а також право НБУ виключати із Держреєстру брокерів осіб, пов’язаних із країною-агресором.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією