Перестраховики прогнозують зостання попиту на страхування політичних ризиків

Перестраховики прогнозують зостання попиту на страхування політичних ризиків

Глобальні перестраховики прогнозують, що 2024 рік принесе підвищений політичний ризик через сплеск запланованих виборів у всьому світі.

Ця ескалація викликає занепокоєння щодо потенційних політичних потрясінь, викликаючи підвищений попит на страхування політичних ризиків серед компаній у всьому світі, оскільки вони намагаються захистити себе. Відповідно, потреба в перестрахуванні також зросте.

Аналіз показує збільшення на 18% кількості національних виборів, які очікуються в 2024 році, з 55 у 2023 році до 65 у 2024 році.

Країни, вибори яких заплановані на 2024 рік, мають сукупний ВВП у розмірі 44,6 трильйона доларів, що становить 44% світового ВВП. Це суттєве збільшення порівняно з попереднім роком, коли ВВП країн, у яких проводяться вибори, становив 12,6 трильйона доларів, що становить 12,4% світового ВВП.

Андеррайтери наголошують на різкому збільшенні страхування політичних ризиків через високу явку виборців, яка очікується на цьогорічних виборах. Компанії в усьому світі намагатимуться захиститися від скасування державних контрактів або фінансових втрат через громадянські заворушення чи політичне насильство, кажуть страховики.

Щоб пом’якшити ризик розірвання контрактів у державному секторі або несплати, підприємства все частіше звертаються до страхування ризиків «розриву контрактів». Ця тенденція особливо помітна після зміни уряду, особливо коли країни стикаються з фінансовою напругою.

Кредитори уряду також можуть вибрати покриття політичних ризиків, щоб захиститися від ризику дефолту нації за своїми боргами після виборів. Цей тип страхування також може захистити бізнес від експропріації активів і суворих обмежень на конвертацію валюти.

Сама кількість виборів становить підвищену небезпеку для бізнесу, особливо з огляду на розмір економіки, яка поставлена на карту. Неспроможність захистити себе може зробити бізнес вразливим до раптових економічних потрясінь, що може зробити прийняття довгострокових рішень дуже складним і призведе до значних збитків, вважають експерти.

Навіть політично стабільні країни, такі як США, можуть зазнати політичного насильства, пов’язаного з виборами. Несподівана перемога на виборах або радикальні зміни в політиці можуть спричинити шок для ринку облігацій країни, ризикуючи зміною процентних ставок і переоцінкою валюти.

Крім того, ринки можуть стати дуже нестабільними, коли політичні кандидати з неортодоксальною економічною політикою набирають обертів.

Такі країни, як Південна Африка та Південна Корея, вже спостерігають значну волатильність ринку облігацій і фондових ринків напередодні майбутніх виборів цього року.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією