Прибутковість європейських перестраховиків постраждала, але відновиться вже цього року: Fitch Ratings

Прибутковість європейських перестраховиків постраждала, але відновиться вже цього року: Fitch Ratings

Hannover Re, Munich Re, SCOR та Swiss Re – за підсумками минулого року повідомили про зниження прибутку. На думку аналітиків рейтингового агентства Fitch Ratings, зниження прибутку європейських перестрахувальників відбулося внаслідок інфляційного тиску, зростання відсоткових ставок, подій природного характеру та війни в Україні.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Fitch Ratings також відомо, що «Велика чвертка» європейських перестраховиків втратила частину своєї прибутковості через вищу, ніж очікувалося, інфляцію вимог.

Крім цього, від перестраховиків вимагалося збільшення резервів на пізніші роки андеррайтингу, а вищі відсоткові ставки призвели до зниження справедливої вартості всіх основних класів активів.

Рейтингове агентство очікує, що комбіновані коефіцієнти перестраховиків покращаться на 400 б.п. у 2023 р. на тлі вигідніших цін, жорсткіших умов, а також винятків із багатьох продовжених контрактів, пов’язаних з війною.

У звіті йдеться, що французький перестраховик SCOR продемонстрував найбільше зниження результатів андеррайтингу, «оскільки на нього більшою мірою вплинула посуха у Бразилії та втрати природного газу у Франції». За даними Fitch, навантаження на SCOR через недостатній рівень резервування також було найвищим серед чотирьох основних компаній.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією