Сектор злиття та поглинання у страхуванні сповільнився до 10-річного рівня

Сектор злиття та поглинання у страхуванні сповільнився до 10-річного рівня

За перші 6 місяців з початку року кількість угод зі злиття та поглинання (M&A) у страховому секторі знизилася, що свідчить «про зниження апетиту до страхових компаній». Такий висновок зробили автори звіту про ситуацію на ринку злиття та поглинання від аналітичної компанії Clyde&Co.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту відомо, що кількість угод M&А знизилася на 17% до 171. Роком раніше цей показник був на рівні 242.

«Затишшя в страхових злиттях і поглинаннях буде недовгим», – сказала Єва-Марія Барбоза, партнер Clyde & Co в Мюнхені. Аналітики очікують, що вже до кінця цього року ситуація покращиться, а кількість та обсяг транзакцій зростатиме.

Падіння активності було найпомітнішим у Північній та Південній Америці, де було укладено 79 угод, що є найнижчим результатом із 2014 року. Водночас США залишаються лідером за кількістю угод M&A – 60 транзакцій з початку року. У країнах Європи укладено 47 угод, що є найнижчим результатом за 10-річний період.

«Велика Британія очолила європейські країни за кількістю угод, випередивши Францію та Німеччину, але опустилася на четверте місце у світі після Канади та Японії», – йдеться у звіті.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією