Тарифи на перестрахування майнових ризиків в 2024 році продовжать зростання

Тарифи на перестрахування майнових ризиків в 2024 році продовжать зростання

У звіті Amwins про стан ринку перестрахування та прогнози на 2024 рік видно, що перестраховий ландшафт зазнає незначних змін із помітним зростанням тарифів у секторах перестрахування майна та від нещасних випадків.

У звіті відзначається незначні зміни умов при пролонгації договорів факультативного перестрахування, при цьому тарифи на перестрахування нерухомості продовжують зростати.

Однак є ознаки того, що ринок може пом’якшити андеррайтинг та тарифи в окремих класах ризиків та регіонах. Поновлення договорів перестрахування 1 липня 2023 року було помітно менш суперечливим, відзначалося зменшенням кількості приватних розміщень і покращенням узгодженості щодо умов перестрахового покриття.

Приплив нових перестрахових місткостей з Лондона та Бермудських островів шукає нові можливості та дохідність під час знижених процентних ставок.

Факультативне перестрахування залишається популярним, причому перестраховики пропонують місткість за умови дотримання параметрів андеррайтингу. Власне утримування страховиків зросло, особливо серед XoL та E&S програм, з метою управління ризиками природних катастроф.

У секторі страхування від нещасних випадків звіт вказує на ыснуючы мысткосты завдяки новим учасникам, хоча перестраховики дещо відступили від загальної відповідальності через попередні зниження тарифів.

Тарифи на перестрахування відповідальності залишаються низькими, оскільки нові перестраховики бажають отримати більше премій та знижують вимоги до андеррайтингу.

Автовідповідальність відчуває тенденцію до підвищення тарифів: основні ставки збільшуються, особливо це стосується автопарків та великої комерційної агротехніки.

“Оскільки страховики, зіткнувшись із несприятливими умовами, все частіше збільшують власне утримання, очікується, що первинні ринки спостерігатимуть волатильність результатів у 2023 та 2024 роках. Це може вимагати подальшого вливання капіталу для подолання невизначеності”, вважають аналітики Amwins.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією