У страховому секторі угоди M&A зросли, але перспективи несприятливі

У страховому секторі угоди M&A зросли, але перспективи несприятливі

Аналітики Clyde&Co відзначають у першому півріччі високу активність на ринку злиття та поглинання (M&A) у страховому секторі. Згідно зі звітом, угоди зі злиття та поглинання у страховому секторі демонструють найвищий темп зростання за десятиліття.

З початку року зареєстровано 242 угоди проти 221 у другому півріччі 2021 року. Для порівняння: у першому півріччі 2021 року кількість таких угод сягнула 197.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на дані Clyde&Co, кількість великих угод вартістю понад $1 млрд у звітному періоді можна порівняти з результатом за минулий рік. Усього з початку року укладено 13 таких угод проти 14 у першій половині минулого року.

Автори звіту пояснюють пожвавлення на ринку M&A бажанням потенційних інвесторів диференціювати свої бізнес-портфелі та скористатися зростаючими відсотковими ставками.

Раніше рейтингове агентство Fitch зробило прогноз на найближчі роки, заявивши, що угоди зі злиття та поглинання у сфері страхування та перестрахування будуть обмежені побоюваннями потенційних інвесторів щодо макроекономічних ризиків.

Джерело: ukrstrahovanie.com.ua

Поділитися цією публікацією