Інновації в корпоративному страхуванні природних та екологічних ризиків бізнесу

Інновації в корпоративному страхуванні природних та екологічних ризиків бізнесу

Відповідно до останнього звіту Marsh McLennan, рішення щодо передачі ризиків, такі як екологічна відповідальність і страхування від перерви в бізнесі, стають життєво важливими компонентами, які допомагають компаніям створити стійкість від природних збитків.

Оскільки компанії стикаються з більшим регуляторним тиском, жорсткішою політикою розкриття інформації та зростаючим фінансовим ризиком, очікується, що ці рішення для корпоративного страхування від природних стихій будуть розвиватися.

У звіті «Rooted in Resilience: Innovations in Nature Insurance for Business» досліджується роль страхових рішень у підтримці корпоративного управління екологічними ризиками.

Він також розповідає про те, як захист навколишнього середовища та відновлення можуть допомогти створити стійкість до фізичних кліматичних ризиків і підтримати корпорації в їхніх зусиллях з управління ризиками.

Аналітики зазначили, що прискорення деградації навколишнього середовища, спричиненої забрудненням, надмірною експлуатацією природних ресурсів і втратою середовищ існування та біорізноманіття, штовхає природні екосистеми на межу, що має дедалі зростаючі наслідки для бізнесу.

Втрата природи значно впливає на бізнес, порушуючи ланцюги поставок, зменшуючи доступні природні ресурси та екосистемні послуги та загрожуючи корпоративним стратегіям управління кліматичними ризиками. Для компаній життєво важливо розуміти, як їхні активи та діяльність впливають на природу та як вони від неї залежать.

Згідно зі звітом, багато підприємств вже відчувають наслідки втрати природи; вони включають фінансовий, операційний, стратегічний вплив і вплив на відповідність.

Середня вартість врегулювання екологічних справ у США зросла у 8 разів між 2002 і 2022 роками до 3,7 мільйонів доларів США за останні два десятиліття.

Негативний вплив забруднення повітря на врожайність сільського господарства призвело до економічних втрат у розмірі 7 мільярдів доларів на рік у Європі, за оцінками, втрати у розмірі 28 мільярдів доларів у всьому світі.

Крім того, до 2050 року 61% існуючих і запланованих дамб гідроелектростанцій будуть знаходитися в річкових басейнах з високим ризиком дефіциту води, повеней або обох.

«Щоб захистити компанії від наслідків діяльності, яка завдає шкоди природі, і допомогти відновити природу, підприємствам потрібні надійні корпоративні стратегії управління ризиками, включаючи запобігання та уникнення забруднення. Рішення щодо передачі ризиків, такі як екологічна відповідальність і страхування від перерви в бізнесі, стають життєво важливими компонентами цього процесу», – заявили аналітики.

У звіті наводиться кілька прикладів рішень для передачі ризиків, які допомагають компаніям створювати стійкість проти втрати природи, відновлювати природу для підвищення стійкості до фізичних кліматичних ризиків і захищати природу для зменшення ризиків зусиль з декарбонізації.

«Очікується, що важливість цих рішень щодо страхування природи для компаній зростатиме, оскільки підприємства стикаються з більшим регулятивним тиском, жорсткішою політикою розкриття інформації та зростаючим фінансовим ризиком».

У звіті також розглядалися проблеми, пов’язані з масштабним впровадженням рішень страхування природи. До них належать знання, які знадобляться у сфері даних, технологій, корпоративних практик і управління, щоб подолати існуючі бар’єри.

«І підприємствам, і страховим компаніям доведеться переглянути свій підхід до управління ризиками та інтегрувати пов’язані з природою ризики у свої стратегії. Крім того, тісна співпраця між державним і приватним секторами – наприклад, державні стимули для приватного сектору та міжгалузеве партнерство – матиме вирішальне значення для підвищення обізнаності та дій щодо ризиків, пов’язаних із природою», – підсумували аналітики.

Джерело: forinsurer.com

Поділитися цією публікацією